Calculator Economisire

 

ECONOMISIREA LA ASOCIAȚIA  C.A.R. COMPLEX C.F.R. - I.F.N. GALAȚI

       Economisirea la o casă de ajutor recipoc se poate transforma în investiții. Dacă un membru contribuie cu sume de bani la un fond social la casa de ajutor reciproc pentru a obține mai târziu un împrumut, sumele acumulate rămân în stadiul de economii. Dacă sumele alocate depășesc pragurile necesare pentru accesul simplu la un împrumut și sunt păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci ele devin investiții.  Ce sumă de bani ați dori să economisiți și în cât timp? Cât doriți să economisiți pe lună? Pentru a răspunde la aceste întrebări  folosiți calculatorul de mai jos:

          

Calculator Economisire
Total dorit la sfarsitul perioadei:
Ani de economisire:
Randament anual asteptat (%):
Valoare initiala economii:
Rezultate calcul
Valoare de economisit lunar:
Total acumulat:
Din care total economii:
Din care dobanda:

       ASOCIAȚIA C.A.R. COMPLEX C.F.R. - I.F.N. Galați oferă membrilor posibilitatea de a economisi sume de bani sub forma fondului social. La fondul social se pot depune lunar  sume cuprinse între 7 lei și 1.000 de lei. Diferența dintre o casă de ajutor reciproc și o bancă este aceea că persoana va trebui să devină membră a casei de ajutor reciproc și, în loc să aibă o rată a dobânzii, poate câștiga o parte din excedentul financiar, sub forma bonificării fondului social. Aceasta este o sumă suplimentară, numită bonificare, calculată ca procentaj aplicat sumei medii anuale acumulate în fondul social (acțiuni) al membrului la sfârșitul exercițiului financiar.  Întrucât suma bonificării depinde de excedentul realizat, în anul financiar al casei de ajutor reciproc, nu există un procent fix din bonusul fondului în fiecare an. Cu toate acestea, casele de ajutor reciproc sunt motivate să aloce bonificări fondurilor sociale ale membrilor cu sume suficiente pentru a acoperi, pe cât posibil, indicele inflației și pentru a atrage, în condiții concurențiale, economiile membrilor. 

       ASOCIAȚIA C.A.R. Complex C.F.R. - I.F.N. Galați a bonificat fondurile sociale ale membrilor cu minim 3,5%  pe an (calculat la soldul mediu anual al fondului social) în ultimii ani.

        Contribuțiile  dvs. către fondul social vor fi rambursate/restituite atunci când părăsiți casa de ajutor reciproc. Cu toate acestea, sunteți încurajați să păstrați economiile intacte, astfel încât să poată câștiga cele mai consecvente bonusuri și să fie o garanție pentru un nou împrumut.