TERMENI ȘI CONDIȚII PENTRU ACORDAREA UNUI ÎMPRUMUT

 

  1. Împrumuturile se acordă doar membrilor ASOCIAȚIA C.A.R. Complex C.F.R – I.F.N. Galați prin virament în contul curent. Împrumuturile se pot acorda și la casieria C.A.R.,  caz în care dobânda se majorează cu un punct procentual.

  2. Pentru a obține calitatea de membru ASOCIAȚIA C.A.R. Complex C.F.R – I.F.N. Galați trebuie să vă înscrieți, să depuneți aportul inițial pentru înscriere sau de reînscriere, în cazul în care ați mai fost membru.

  3. Condiții pentru înscriere: trebuie să fiți salariat, trebuie să aveți domiciliul sau locul de muncă în județul Galați, în cazul în care nu sunteți salariat C.F.R., în anumite cazuri, este posibil să solicităm să fiți recomandat de un membru ASOCIAȚIA C.A.R. Complex C.F.R – I.F.N. Galați.

  4. În funție de veniturile dvs, de vechimea ca membru, de mărimea împrumutului, la solicitarea unui împrumut trebuie să aduceți ca garanție un număr de garanți, persoane fizice, salariați sau pensionari cu vârsta de maxim 72 de ani și venituri lunare de minm 1.000 lei. Este posibil să solicităm ca o parte sau toți acești garanți să fie membri ASOCIAȚIA C.A.R. Complex C.F.R – I.F.N. Galați, salariați C.F.R. , bugetari sau pensionari.

  5. Împrumuturile se acordă ca un multiplu de fond social (maxim 6 ori), fondul social se constituie prin contribuții lunare obligatorii.

  6. Împrumuturile se acordă doar dacă aveți capacitatea de restituire a ratelor lunare, dacă aveți un istoric bun de plată a ratelor și cotizațiilor la ASOCIAȚIA C.A.R. Complex C.F.R – I.F.N. Galați sau la orice altă intituție financiară (bancă, I.F.N., C.A.R., etc )., dacă puteti constitui garanțiile solicitate. NE REZERVĂM DREPTUL SĂ NU APROBĂM SOLICITĂRILE DE ÎMPRUMUT CARE NU ÎNDEPLINESC CONDIȚIILE DE MAI SUS.
  7. Aveți obligația să cotizați lunar la fondul pentru ajutor de deces. În cazul decesului dvs., membrii familiei, moștenitorii  sau împuterniciții primesc un ajutor nerambursabil de până la 3.000 de lei.

  8. Restituirea fondului social se face doar în cazul retragerii ca membru C.A.R. Complex C.F.R – I.F.N. Galați, în termen de o lună de la data solicitării. Solicitarea pentru restituirea fondului se face doar în cazul în care nu aveți împrumuturi în derulare și nu sunteți garant la alte împrumuturi la ASOCIAȚIA C.A.R. Complex C.F.R – I.F.N. Galați.