Educatie Financiara

10 moduri în care părinții își pot educa financiar copiii

O întrebare pe care o au de obicei părinții în ceea ce privește educația financiară este: care este  momentul potrivit pentru a incepe educatia financiara a copiilor? 

Citeste mai mult

Gestionarea bugetului de venituri si cheltuieli

                Bugetul familial este un plan financiar conform căruia familia/gopodaria alocă venituri pentru cheltuielile personale, rambursarea datoriilor, investiții și economii. Cheltuielile din trecut și datoria personală reprezintă pilonii pentru crearea bugetului familial, punctul de plecare pentru planificarea bugetară.

Citeste mai mult

Economisirea la casele de ajutor reciproc

              Indiferent de obiectivele financiare ale dvs., nu puteți planifica ce se va întâmpla mâine dacă nu știți unde vă aflați astăzi. Primul pas al unui plan financiar bun este de a calcula situația financiară netă. Trebuie să măsurați diferența dintre ceea ce aveți și ceea ce datorați altora din ceea ce aveți. Cu alte cuvinte, trebuie să faceți o estimare a gradului de îndatorare personală. Doar după ce aveți o imagine realistă a situației financiare, puteți estima cât de mult din ceea ce câștigați rămâne disponibilă pentru investiții și economii.

Citeste mai mult