Educatie Financiara

Economisirea la casele de ajutor reciproc

              Indiferent de obiectivele financiare ale dvs., nu puteți planifica ce se va întâmpla mâine dacă nu știți unde vă aflați astăzi. Primul pas al unui plan financiar bun este de a calcula situația financiară netă. Trebuie să măsurați diferența dintre ceea ce aveți și ceea ce datorați altora din ceea ce aveți. Cu alte cuvinte, trebuie să faceți o estimare a gradului de îndatorare personală. Doar după ce aveți o imagine realistă a situației financiare, puteți estima cât de mult din ceea ce câștigați rămâne disponibilă pentru investiții și economii.

MOTIVE PENTRU ECONOMISIRE

• achiziționarea de bunuri personale,

• pregătirea financiară pentru pensionare,

• reducerea datoriilor

• sprijin financiar pentru copii

• creșterea veniturilor suplimentare,

• educație,

• călătorii.

 

            Economisirea la o casă de ajutor recipoc se poate transforma în investiții. Dacă un membru depune sume de bani la un fond social la casa de ajutor reciproc pentru a obține mai târziu un împrumut, sumele acumulate rămân în stadiul de economii. Dacă sumele alocate depășesc pragurile necesare pentru accesul simplu la un împrumut și sunt păstrate pentru o perioadă mai lungă de timp, atunci ele devin investiții.  Ce sumă de bani ați dori să economisiți și în cât timp? Cât doriți să economisiți pe lună? Pentru a răspunde la aceste întrebări dați click aici pentru a accesa CALCULATORUL DE ECONOMISIRE !

             Casele de ajutor reciproc oferă membrilor posibilitatea de a economisi sume de bani sub forma fondului social. Diferența dintre o casă de ajutor reciproc și o bancă este aceea că persoana va trebui să devină membră a casei de ajutor reciproc și, în loc să aibă o rată a dobânzii, poate câștiga o parte din excedentul financiar, sub forma bonificarii fondului social. Aceasta este o sumă suplimentară, numită bonificare, calculată ca procentaj aplicat sumei medii anuale acumulate în fondul social (acțiuni) al membrului la sfârșitul exercițiului financiar.  Întrucât suma bonificării depinde de excedentul realizat, în anul financiar al casei de ajutor reciproc, nu există un procent fix din bonusul fondului în fiecare an. Cu toate acestea, casele de ajutor reciproc sunt motivate să aloce bonificări fondurilor sociale ale membrilor cu sume suficiente pentru a acoperi indicele inflației și pentru a atrage, în condiții concurențiale, economiile membrilor mai în vârstă sau mai noi.

            Economiile dvs. către fondul social vor fi rambursate/restituite atunci când părăsiți casa de ajutor reciproc, cu condiția ca acestea să nu fie  garanție pentru un împrumut. Cu toate acestea, sunteți încurajați să păstrați economiile intacte, astfel încât să poată câștiga cele mai consecvente bonusuri și să fie o garanție pentru un nou împrumut.